Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

De 27e finale was in een volle zaal van de Snoeck in Lith. De 19 finalisten deden hun best om hun gedichten zo goed mogelijk te vertolken.  De 27e wedstrijd finale werd ook dit jaar ondersteund door de gemeente Oss en de middenstand van Oss en omgeving. De gemeente Oss stelde de eerste drie prijzen beschikbaar. De internationale kunstenaar Olav Slingerland uit Lith heeft de opdracht gekregen om een logo voor de wedstrijd te ontwerpen en maakte aan de hand daarvan ook dit jaar drie (1e, 2e en 3e prijs) prachtige schalen. De geweldige mooie schalen werden dit jaar uitgereikt door de Yoïn van Spijk van Erfgoed Brabant. 

Van de ingezonden gedichten zijn er na voorselectie twintig overgebleven en die zijn zaterdag 16 december 2023 voorgedragen door de 19 aanwezige dichters zelf en beoordeelt door een driekoppige jury. De jury bestond dit jaar uit Marja van Trier, Riek Janssen en Gerard Ulijn. 

De jury was vol lof over de hoge kwaliteit van de twintig gedichten die de finale gehaald hadden. Vooral bij het gedicht van Jos Heijmans “Mir vrede vein ik nie” was het muisstil in de zaal en blonk zelfs een traantje. Uiteindelijk werd dezelfde Jos Heijmans uitgeroepen tot winnaar en kreeg uit handen van Yoïn van Spijk van Erfgoed Brabant de felbegeerde schaal uitgereikt. Wim van Lier uit Macharen werd tweede en Mientje Wever uit Boxmeer werd derde. De muziek werd deze middag verzorgd door Jos van Oorschot uit Lith.

De organisatie kan terugkijken op een succesvolle middag. Binnenkort meer informatie.

Foto's: Frans van den Bogaard


DIT IS PAS EEN DEEL VAN DE REPORTAGE
KOM LATER TERUG OM DE HELE REPORTAGE TE BEKIJKEN


Klik op een foto voor een vergroting

©2023 Frans van den Bogaard/fotovandenbogaard.nl

Op deze website zijn al 670141 pagina's bekeken.
© 2011 - 2024 fotovandenbogaard.nl - woensdag 12 juni 2024 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard