Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

Presentatie Hannie Nilsen, Maandag 9 augustus van 13:30 - 16:30 uur, Zomerschool55+, Wijkgebouw De Slinger in 's-Hertogenbosch.

Een ooievaar in de sneeuw en tientallen uilen, verzameld in een boom. Dit zijn zomaar enkele waarnemingen van de afgelopen winter. Waarom blijven deze vogels hier, waarom trekken zwaluwen weg en komen andere soorten juist naar Nederland? Hoe overleven de vogels die hier blijven, hoe vinden ze hun weg als ze wegtrekken? Hoe weten ze wanneer ze moeten vertrekken en hoe kan zo’n klein vogeltje van nog geen 15 gram die tocht op eigen kracht maken? Vogeltrek is nog steeds een bijzonder fenomeen in de vogelwereld en dit zijn slechts enkele van de vele vragen rond dit belangrijke aspect. De presentatie wordt uiteraard ondersteund door foto’s van de diverse vogelsoorten en daarnaast zijn er bijzondere opnames van de gierzwaluw met zijn jongen.

Hannie schrijft ook artikelen voor de website van 'n Lutske Brabants over de Brabantse natuur, deze zijn te bekijken via:
https://nlutskebrabants.nl/index.php/brabantse-natuur

Klik op een foto voor een vergroting

©2021 FotovandenBogaard.nl

Op deze website zijn al 657503 pagina's bekeken.
© 2011 - 2024 fotovandenbogaard.nl - vrijdag 24 mei 2024 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard