Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

Op 15 februari, carnavalsmaandag, werd in het gemeentehuis van Oss al voor de elfde keer de Willem Ivenprijs uitgereikt. Cor Swanenberg, die al jaren met Jan Luysterburg de redactie van het Brabants Boekske vormt, was de spreekstalmeester ter plaatse.

Omdat carnaval voor corona moest wijken, riep Swanenberg met enige weemoed de vrolijke sfeer op van de voorbije boekpresentaties in de volle, feestelijke zaal van De Snoeck in Lith met optredende Brabantse zangers, waarbij alle auteurs aanwezig waren en in spanning op de uitslag van de jury wachtten. Hoe anders was het nu. Het was een ‘karige’ editie van de uitreiking.

De Brabantbrede inbreng in het Brabants Boekske kreeg extra nadruk. Maar liefst 51 bijdragen van Brabantse schrijvers zijn er in opgenomen! Wethouder Thijs van Kessel ontving het eerste exemplaar uit handen van de redacteur.

De voorzitter van de jury, Riny Boeijen - zelf al meervoudig winnaar van de prijs - las het gedegen juryrapport voor. Daaruit bleek dat debutant Roel Soffers uit Bergen op Zoom de verrassende en terechte winnaar was. De wethouder overhandigde de mooie haan aan de winnaar Roel Soffers.
Daarna was het woord aan de winnaar. Roel Soffers bleek een taalbevlogen man die vooraf aan het voorlezen van zijn verhaal een aardig extra betoog hield over het belang van … taal!

Speciale dank was er voor DTV Oss, het Brabants Dagblad en 'n Lutske Brabants die deze middag vertegenwoordigd waren om de wereld kond te doen van de nieuwe boreling die er zijn mag.

Klik op een foto voor een vergroting

©2021 FotovandenBogaard.nl

Op deze website zijn al 339244 pagina's bekeken.
© 2011 - 2021 Frans van den Bogaard - vrijdag 3 december 2021 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard